Este prima data cand incerc aceasta reteta de cozonac raw vegan si va pot spune doar ca este foarte usor de facut si foarte gustos :). Nu seamana la aspect cu cozonacul traditional, insa pot spune ca are acelasi gust care ne aminteste de copilarie.
Aveti mai jos reteta:
Ingrediente pentru blatul de cozonac:
- 200 gr de curmale hidratate;
- 300 gr migdale;
- 100 gr nuci romanesti;
- 1 lingurita indulcitor natural;
Adaugam toate ingredientele in robot si le mixam pana la completa omogenizare.
Ingrediente pentru crema:
- 500 gr nuci romanesti;
- pudra de roscove (dupa gust);
- indulcitor natural (dupa gust);
- stafide.
Crema am facut-o ca aceea pe care o punem in cozonacii traditionali, insa in loc de zahar am folosit indulcitor natural. Blatul se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform, crema se aseaza deasupra si se ruleaza dinspre exterior spre interior, dupa care se pune la frigider cel putin 2 ore.
Pofta buna, dragilor 🙂