Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane (fara zahar)

0

Biscuitii cu fulgi de ovaz si banane sunt alternativa perfecta la biscuitii cu cereale din comert. Ii puteti savura ca si gustare dupa-amiaza sau chiar si la micul dejun cu un pahar de lapte vegetal 🙂

Nu am folosit zahar in cazul acestor biscuiti, iar dulceata le vine de la banane, curmale, stafide si siropul de agave (e optional siropul de agave – il puteti folosi doar daca vreti sa indulciti mai mult biscuitii).

Fulgii de ovaz sunt bogati in fier, fibre alimentare si tiamina, fiind considerati un aliment ieftin care merita mai multa apreciere. Acestia aduc numeroase beneficii sanatatii:

  • ajuta la scaderea colesterolului rau;
  • confera energie, ceea ce este de ajutor pentru sportivi si persoane active;
  • hidrateaza pielea;
  • sustin sistemul imunitar;
  • protejeaza sistemul cardio vascular;
  • reduc riscul de diabet de tip 2;
  • regleaza nivelul tensiunii arteriale;
  • au actiune antioxidanta, reducand stresul oxidativ;
  • previn constipatia;
  • regleaza glicemia.

Fulgii de ovaz sunt recomandati pentru intreaga familie, inclusiv pentru copii. Cercetarile arata ca hranirea copiilor cu carbohidrati cu ardere lenta (numiti si alimente cu indice glicemic scazut) precum fulgii de ovaz, in locul celor cu ardere rapida sau cu indice glicemic ridicat, ii ajuta pe cei mici sa se concentreze si sa-si mentina atentia pe parcursul intregii dimineti petrecute la scoala.

Ingrediente biscuiti cu fulgi de ovaz si banane:

  • 2 banane;
  • 100-150 grame fulgi de ovaz;
  • 1 lingurita de extract de vanilie (sau esenta);
  • 2 linguri sirop de agave (optional);
  • zeama de la jumatate de lamaie (daca vrei sa iasa dulci-acrisori biscuitii);
  • 50 grame stafide;
  • 50 grame curmale;
  • 1 lingura seminte de chia;
  • 1 lingura seminte de in.

Intr-un bol puneti bananele decojite si pasati-le cu o furculita. Nu trebuie facute piure, daca mai raman bucatele mici de banana este perfect.

Adaugati restul ingredientelor si amestecati totul cat sa se omogenizeze compozitia. Acoperiti o tava cu hartie de copt si puneti biscuitii in tava cu ajutorul unei linguri sau ii modelati cu mana. Ies aproximativ 12 bucati.

Coaceti biscuitii 20 de minute la 180 °C pana se rumenesc usor pe margini (in cazul in care vreti sa fie moi inauntru) sau ii lasati la foc mai mic in cuptor o perioada mai lunga de timp (ca sa devina croncanti si in interior). Lasati-i sa se raceasca inainte de a-i manca.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.