Prajiturile cu multe straturi de crema sau deserturi complicate sunt interesante, nu doar din punctul de vedere al papilelor, cat si din punct de vedere tehnic. Dar cand timpul e limitat si iti vin in vizita prieteni care nu au un stil de viata vegan, ce poate fi mai simplu decat o prajitura care se face foarte repede si este foarte gustoasa.
Crema se face in 5 minute si are doar trei ingrediente care sunt deasemenea ieftine si sanatoase.
Reteta prajitura cu curmale si unt de arahide
Ingrediente blat cu ciocolata:
- 200 grame faina;
- 30 grame cacao;
- 1 pliculet praf de copt;
- 1 praf de sare;
- 180 grame zahar (sau puteti folosi mai putin zahar, crema fiind foarte dulce);
- 120 ml ulei;
- 150 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale);
- 1 lingura otet.
Compozitia blatului se prepara foarte repede si puteti da drumul de la inceput la cuptor la 180 grade celsius. Tapati cu hartie de copt o forma de prajituri de aproximativ 20×30 cm.
Amestecati prima data ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua si praful de copt.
Separat, intr-un bol incapator, amestecati lichidele: uleiul, zaharul, laptele vegetal si otetul cu telul sau mixerul pana se topeste zaharul.
La final amestecati toate ingredientele. Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a unui chec.
Turnati compozitia rezultata in tava, nivelati totul si o bagati la cuptor aproximativ 45 de minute. Ca sa va asigurati ca este facuta si la interior, puteti incerca aluatul cu o scobitoare sau un cutit. Dupa ce il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca aproximativ 2 ore.
Ingrediente crema de curmale cu unt de arahide:
- 200 grame curmale;
- 3-4 linguri unt de arahide;
- 3-4 linguri cacao;
- 200 ml apa (puneti apa treptat ca sa faceti crema la consistenta dorita).
Aici este foarte simplu 🙂 Introduceti toate ingredientele in blender si le pasati pana rezulta o pasta fina si gustoasa.
Pe deasupra am folosit glazura de ciocolata si migdale pisate.
Ingrediente glazura de ciocolata:
- 200 grame unt de cacao;
- indulcitor natural (dupa gust).
Topiti untul de cacao, adaugati indulcitorul natural si turnati glazura peste crema de curmale. Presarati migdale sau alte seminte va plac peste prajitura.
Pofta mare va doresc, dragilor!