Cartofi noi la cuptor cu sos de soia

0

Uneori lipsa timpului ne determina sa apelam la tot felul de solutii simple si eficiente. La fel se intampla si cand vine vorba de alimentatie. Insa ceea ce nu trebuie uitat este cat de sanatos este acest simplu si eficient 🙂 .

Fiind in lipsa mare de timp, am decis sa prepar ceva delicios, sanatos si rapid pe care sa-l impartasesc cu voi. Sosul de soia combinat cu fulgii de drojdie inactiva au dat un gust minunat cartofilor noi la cuptor.

Fulgii de drojdie nutritiva inactiva sunt foarte bogati in proteine de cea mai buna calitate, avand proprietati specifice super-alimentelor: o mare densitate a nutrientilor.

Drojdia este un excelent substitut al branzei pentru vegani! Fulgii pot fi presarati peste orice: salate, pizza, paste, tocanite, piure, pilaf, popcorn, smoothie-uri, supe, etc. Au o aroma de nuci si branza (asemanatoare parmezanului) si furnizeaza o multime de vitamine, minerale si proteine.

Ingrediente cartofi noi la cuptor cu sos de soia:

  • 1 kg cartofi noi;
  • 500 grame ciuperci;
  • masline (dupa gust);
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sos de soia (dupa gust);
  • 4-5 linguri fulgi de drojdie inactiva (puteti pune chiar mai mult);
  • sare.

Pentru inceput, spalati cartofii si ciupercile. Eu am cumparat cartofi noi micuti pe care nu am fost nevoita sa ii tai. Ciupercutele le puteti taia dupa preferinta (mai mici, mai mari) sau le puteti lasa intregi.

Dupa ce este totul pregatit, tapetati o tava cu foaie de copt si puneti cartofii, ciupercile si maslinele.

La final adaugati uleiul de masline, sosul de soia, sarea si fulgii de drojdie inactiva si amestecati foarte bine.

Inveliti tava pe deasupra cu folie de aluminiu si bagati totul la cuptor. Ca sa rumeniti legumele, puteti indeparta folia de aluminiu cand cartofii sunt fierti.

Pot sa va spun ca a iesit un deliciu. Fulgii de drojdie inactiva dau un gust nemaipomenit mancarurilor.

Suna bine, nu-i asa? Spor la gatit si pofta mare!

LÄ‚SAÈšI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.