Astazi o sa va prezint o reteta usor de facut si foarte gustoasa.
Spaghete de dovlecei cu sos de rosii si avocado raw-vegane
Nu numai ca aduc foarte mult cu pastele carora le cunoastem gustul de cand suntem mici, insa sunt si foarte sanatoase. Dovleceii au un gust oarecum neutru si sunt o baza perfecta pentru a prepara paste raw-vegane. Reprezinta o sursa excelenta de potasiu si mangan si pot oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C.
Ingrediente pentru spaghete:
- 1 dovlecel;
- 2 rosii;
- 3 catei de usturoi;
- o jumatate de avocado;
- patrunjel;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- sare.
Pentru dovlecei am folosit aparatul de spiralat legume si i-am curatat inainte de coaja.
Pentru sos am amestecat in blender: avocado, cateii de usturoi, rosiile, patrunjelul, zeama de lamaie si putina sare pana s-au omogenizat si au devenit ca o pasta. Aceasta se toarna la sfarsit peste spaghetele de dovlecei.
Eu am ornat cu patrunjel si masline, insa puteti folosi orice doriti.
Va doresc pofta buna!