Zilele trecute am descoperit o reteta de batoane snickers vegane si am zis sa o incerc si eu. E foarte usor de facut si nu aveti cum sa dati gres.
Fiindca nu am gasit toate ingredientele din reteta, am modificat-o putin. Batoanele snickers au iesit extrem de gustoase si sunt identice la gust cu cele cumparate, chiar se aseamana putin cu inghetata snickers.
Pentru crema de caramel am folosit curmale, care poate nu par a fi deosebite cand le privim, dar sunt foarte gustoase, dulci si aromate. Cand vine vorba de numarul de minerale si vitamine, este suficient sa va spun ca sunt o multime. Acestea sunt usor de digerat, fibrele alimentare ajuta la deplasarea cu usurinta a reziduurilor prin colon si ajuta la prevenirea colesterolului rau.
Curmalele contin vitaminele A si K. Taninele, care sunt flavonoide, precum si antioxidantii polifenolici, lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor si ajuta la prevenirea sangerarii excesive (anti-hemoragice). Vitamina K este un coagulant de sange care, de asemenea, ajuta la metabolizarea oaselor.
Reteta batoane snickers vegane:
Ingrediente crema de caramel (9-10 bucati):
- 350 grame curmale;
- 1 lingura unt de arahide;
- 2-3 linguri de apa;
- 100 grame arahide.
Introduceti in blender curmalele, untul de arahide si apa si le pasati pana se formeaza o pasta. Dupa ce sunt gata, amestecati crema de caramel cu arahidele.
Eu am folosit o caserola dreptunghiulara in care am pus hartie de copt si am asezat crema de caramel. Cat timp am facut pasta de arahide, am bagat caserola la congelator.
Ingrediente pasta arahide (9-10 bucati):
- 100 grame migdale crude;
- 100 grame arahide crude;
- 4-5 linguri unt de arahide.
Macinati migdalele si arahidele (sau le puteti cumpara sub forma de faina) si amestecati cu untul de arahide. Dupa ce este gata, asezati pasta de arahide peste stratul de caramel.
Bagati caserola la congelator timp de 2-3 ore pana se intareste compozitia. In felul acesta o puteti taia sub forma de batoane si le dati prin glazura de ciocolata.
Ingrediente glazura de ciocolata:
- 200 grame unt de cacao;
- indulcitor natural;
- migdale crude (optional).
Topiti untul de cacao, adaugati indulcitorul natural si migdalele, dupa care dati batoanele prin glazura de ciocolata rezultata.
Pofta mare sa aveti!