Buna dimineata dragilor,
V-am pregatit o reteta energizanta ca sa ne mai indulcim putin, mai ales ca nu mai este mult si ne asteapta weekend-ul. 🙂
Nu am mai reusit de ceva timp sa fac bombonele si cum aveam mult miez ramas de la nuca de cocos m-am hotarat sa prepar ceva gustos si rapid de facut. Ingredientele principale sunt fulgii de cocos si untul de cacao.
Dupa cum zicea David Wolf (cercetator, educator si autor pe subiecte de hrana cruda, superalimente, vindecare prin fitoterapie si bineinteles, expert in CIOCOLATA): „Cacao – un cuvant colorat si dulce, in acelasi timp, care ne scoate din Mintea noastra si ne transporta direct in Inima”. Pe buna dreptate 🙂
Untul de cacao presat la rece pastreaza intacte toate proprietatile boabelor de cacao.Mai mult decat aroma sa puternica si culoarea delicioasa, untul de cacao pastreaza toti activii naturali prezenti in cacao. Bogat in vitamine E, polifenoli, acid ferulic, flavonoide, untul de cacao este un puternic antioxidant, redutabil remediu impotriva radicalilor liberi. In acelasi timp, untul de cacao stimuleaza producerea de colagen, lupta impotriva imbatranirii pielii si pastreaza elasticitatea si fermitatea tesutului cutanat.
Din pacate ceea ce gasim pe piata sub forma de ciocolata reprezinta varianta ultra-procesata, ultra-comercializata si ultra-nociva care contine 80% grasime, glutamat, carbohidrati si fara proteine. Mai ales ca procesarea distruge acizii grasi omega – 6 din cacao, iar pe langa toate astea mai contine si zahar, lapte, grasimi si multe E-uri.
De ce sa nu ne bucuram de un dulce facut in casa in care stim sigur ce ingrediente am adaugat?
Haideti sa va spun ingredientele pe care le-am folosit eu 🙂 Binenteles, puteti imbogati reteta cu multe alte arome pe care le doriti in bombonele.
Ingrediente pentru crema de cocos:
- fulgi de cocos (mie mi-au ramas in urma prepararii laptelui de cocos);
- 1 praf de sare;
- 100 grame migdale;
- 3 linguri de indulcitor natural;
- 1 baton de vanilie;
- 100 grame unt de cacao (Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao si se prezinta ca o materie alb-crem, ca un unt mai galben);
- 100 grame unt de cocos.
Se amesteca toate ingredientele pana la completa omogenizare, dupa care se toarna compozitia in forme. In timp ce preparam ciocolata, e bine sa punem crema de cocos la congelator ca sa se intareasca pentru a putea inveli bombonelele cu ciocolata.
Ingrediente pentru ciocolata:
- 100 grame unt de cacao;
- 100 grame roscove;
- 3 linguri de indulcitor natural;
- 100 grame fulgi de cocos.
Intai topim untul de cacao la bain-marin, dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem ciocolata. Scoatem compozitia de cocos din congelator, invelim bombonelele in ciocolata si le mai mai bagam 1 ora la congelator ca sa le putem savura.
Sa aveti pofta mare!
[…] reteta iti ofera toate beneficiile pe care le contine ingredientul principal: nuca de cocos. Astfel va veti bucura de un desert energizant, iar corpul va beneficia de un mix de grasimi […]