Clatite vegane din faina integrala

0

Clatitele vegane reprezinta un desert usor, rapid si ieftin, mai ales pentru cei care tin post. La aceasta reteta de clatite cu apa minerala nu aveti nevoie de multe ingrediente, iar timpul petrecut in bucatarie este destul de scurt.

Aluatul de clatite este unul foarte usor de pregatit si foarte adaptabil. Eu nu am avut lapte vegetal si am folosit apa minerala. Nu este nicio diferenta intre clatitele de post si cele „traditionale” cu lapte si oua. Acestea pot fi combinate cu orice umplutura, atat dulce cat si sarata.

Daca ar fi sa traducem denumirea originala a clatitei (greceasca), aceasta ar fi „tigaita”. Rude vechi ale painii, lipiei si chiar ale blatului de pizza, clatitele s-au raspandit peste tot in lume, de cele mai multe ori schimbandu-si compozitia sau aspectul.

Ingrediente aluat clatite vegane din faina integrala:

  • 400 ml apa minerala;
  • 2 cani de faina integrala;
  • 1 lingurita de ulei;
  • indulcitor natural (dupa gust);
  • 2 linguri cacao;
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa (optional)

Intr-un bol mai mare se amesteca faina, sarea, cacao si coaja de lamaie rasa. Se toarna apa minerala treptat (cat mai acidulata, pentru a obtine clatite mai pufoase), amestecand continuu cu telul pentru a nu forma cocoloase. O varianta mai simpla este sa bagati toate ingredientele in blender si asa scapati de grija cocoloaselor 🙂

La final adaugati indulcitorul natural si lingurita de ulei. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Daca vi se pare prea gros aluatul, mai puteti adauga apa minerala.

Incingeti tigaia (eu nu am folosit ulei) si turnati cu polonicul din compozitie, inclinand tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Cand s-a rumenit pe margini, intoarceti clatita si pe cealalalta parte.

Eu am umplut cateva clatite cu indulcitor natural (sirop de artar), banane, glazura (unt de cacao topit cu indulcitor natural) si am decorat cu bucatele de ananas. Au iesit foarte bune!

Pofta mare va doresc!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.