Ce poate fi mai simplu si mai gustos decat o reteta de guacamole picant, absolut delicios, sos pe care il puteti savura alaturi de tortillas.
Guacamole este un sos extrem de gustos pe baza de avocado. Din fericire, a inceput sa devina mai popular in Romania si astfel lumea se poate bucura de calitatile nutritionale ale acestuia.
Un avocado copt are de obicei coaja neagra, iar cand il presam usor cu degetele este putin moale, dar opune putina rezistenta. Daca este verde si tare, e clar necopt si trebuie lasat 2-3 zile, eventual langa o banana pentru a se coace.
Avocado este o sursa excelenta de fibre alimentare solubile, 100 grame de fruct oferind 6.7 grame sau aproximativ 18% din aportul zilnic recomandat. Este deasemenea bogat in vitamine, cum ar fi vitaminele A, E, K, ce sunt concentrate in pulpa sa cremosa, dar si in minerale precum fier, cupru, magneziu si mangan.
Guacamole este usor de facut. Nu necesita multe ingrediente si nici nu dureaza mult.
Ingrediente guacamole picant cu ceapa verde:
- 2 bucati avocado;
- 1 rosie;
- 1 bucata ceapa verde;
- 2-3 catei de usturoi;
- Chilli (dupa gust);
- Zeama de lamaie (dupa gust);
- Sare
Pentru inceput tocati marunt ceapa verde, rosia si pisati usturoiul. Cand sunteti gata cu ele, puteti pasa fructul de avocado cu furculita sau il puteti introduce in blender. Este recomandat sa va ocupati de el ultima data fiindca se oxideaza destul de repede.
Amestecati toate ingredientele si asezonati cu chilli dupa gust, sare si zeama de lamaie.
In 10 minute este totul gata si il puteti folosi ca sos pentru tortillas, morcovi, castraveti, ardei gras sau direct pe paine 🙂 .
Eu ador avocado si il consum de obicei simplu, doar cu putina sare. Exista foarte multe variante de a-l gati si va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta si nu numai. A iesit delicioasa!
Pofta mare!