Eu consum aproape in fiecare zi cartofi iar astazi m-am gandit sa incerc si o alta varianta pe langa cele obisnuite: cartofi fierti, copti, piure si ocazional prajiti.
Din ingredientele pe care le aveam in casa am improvizat aceasta lasagna gustoasa de cartofi cu spanac si ciuperci. Fara gluten.
Este o mancare simpla, usoara, care contine ingrediente putine, ieftine si sanatoase.
Ingrediente lasagna de cartofi cu spanac si ciuperci:
- 4-5 cartofi mari;
- 5-6 cuburi spanac congelat (nu am avut spanac proaspat);
- 500 grame ciuperci;
- 1 ceapa mare;
- 5-6 linguri fulgi de drojdie inactiva;
- 2-3 linguri ulei de masline;
- Sare;
- Piper.
Incepeti prima data sa faceti umplutura pentru cartofi. Tocati ceapa marunt si o caliti putin in ulei de masline, dupa care adaugati ciupercile. Cand se rumenesc usor, puneti spanacul si mai lasati tigaia pe foc cateva minute pana se inmoaie acesta (daca este spanac proaspat).
In cazul in care aveti spanac congelat cum am folosit eu, puneti un capac pe tigaie si lasati mai mult timp pana se dezgheata. Asezonati totul cu sare si piper.
Taiati cartofii feliute cu grosimea de jumatate de centimetru. Tava o tapetati cu foaie de copt si aranjati primul strat de cartofi. Peste acesta puneti umplutura de spanac cu ciuperci si presarati deasupra fulgi de drojdie inactiva.
Aranjati al doilea strat de cartofi peste care puneti ardeii copti. Eu am folosit din borcan fiindca aveam deja facuti de anul trecut. La fel de bine merge si ardeiul gras crud.
Urmeaza ultimul strat de cartofi peste care presarati sare, piper, fulgi de drojdie inactiva si ulei de masline.
Daca nu aveti capac pentru tava puteti folosi folie de aluminiu ca sa fiti siguri ca se patrund cartofii. Dupa ce acestia sunt facuti, luati folia de aluminiu si mai lasati la rumenit 10-15 minute.
Merge de minune cu ceapa verde din gradina.
Pofta mare va doresc, dragilor!