Probabil toata lumea stie, mancarea de mazare cu morcovi este dulce, gustoasa si o puteti servi cu paine (cu maia, pe care o am deja in cuptor si abia astept sa fie gata 🙂 ), ca fel vegetarian sau intr-o zi de post, dar si ca garnitura (alaturi de preparate vegane).
Este bine ca se poate prepara la fel de bine cu mazare proaspata sau congelata si va puteti bucura de gustul ei tot anul. Este numai buna pentru acele zile in care nu stiti ce sa gatiti sau va doriti un preparat care sa fie gata cat mai repede.
Mazarea este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, bogate in fito-nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti.
Aceasta are un nivel relativ scazut de calorii, in comparatie cu fasolea, 100 g de mazare verde oferind doar 81 de calorii si continand o cantitate mare de fibre solubile si insolubile si nu contine colesterol.
Ingrediente mancare de mazare de post:
- 500 grame mazare congelata/proaspata;
- 1 ceapa medie;
- 2 catei de usturoi;
- 2 cartofi;
- 2 morcovi mici;
- 1 ardei gras;
- 1 lingura ulei;
- 200 ml apa;
- 75 ml suc de rosii;
- sare;
- piper.
Curatati ceapa si usturoiul si le tocati marunt. Curatati morcovii si ii taiati rondele, iar cartofii ii taiati in cubulete potrivite.
Puneti uleiul intr-o cratita pe foc mic. Cand acesta este incins, adaugati ceapa si usturoiul ca sa le caliti putin, dupa care puneti si restul legumelor: morcovii, cartofii si ardeiul gras.
Amestecati cateva minute la foc mic si adaugati 100 ml apa ca sa fierbeti legumele pe jumatate, inainte de a adauga mazarea. Le lasati aproximativ 10-15 minute si adaugati apa ramasa impreuna cu sucul de rosii.
Cand legumele sunt gata, adaugati mazarea (eu am folosit mazare congelata) si o mai lasati aproximativ 10 minute pana este fiarta. Condimentati mancarea cu sare si piper, amestecati bine si va puteti bucura de un preparat delicios si rapid.
Pofta mare va doresc!