Paste de porumb cu ciuperci si spanac (fara gluten)

0

Fiindca imi plac foarte mult pastele incerc sa gasesc cat mai multe combinatii gustoase pentru ele. Si pentru ca cele fara gluten se digera mult mai usor, folosesc de obicei paste de porumb pe care le gasesc la plafar sau la DM. Sunt mai gustoase si nici nu sunt cu mult mai scumpe decat cele normale. O punga de 500 grame de paste de porumb costa aproximativ 5 ron.

De multe ori aleg sa nu mananc cu gluten fiindca acesta duce la inflamarea intestinului. Este o proteina care se gaseste in cereale cu spic precum: grau, hamut, orz, secara. Este greu de digerat, astfel iritand nu numai tractul digestiv dar si alte organe.

Cand aveti un sistem digestiv sanatos, alimentele nedigerate sau digerate partial sunt eliminate in fecale. Dar cand sistemul digestiv este slabit, din cauza alegerilor alimentare nesanatoase, consumului de alcool, alimentelor procesate, zaharului alb sau pur si simplu stresului de zi cu zi, abilitatea copului de a digera proteina gluten devine dificila.

Ingrediente paste cu spanac si ciuperci:

  • 300 grame paste de porumb;
  • 4-5 pumni de spanac;
  • 200 grame de ciuperci;
  • Fulgi de drojdie inactiva;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • Sare.

In timp ce pregatiti spanacul cu ciupercile, puteti pune la fiert pastele de porumb dupa instructiunile de pe ambalaj.

Intr-o tigaie incingeti uleiul si rumeniti putin ciupercutele. Cand acestea sunt gata, le lasati sa se raceasca putin. Fierbeti spanacul separat, nu mai mult de 2 minute fiindca altfel isi pierde foarte mult din proprietati si il adaugati peste ciuperci. Presarati sare dupa gust.

Dupa ce sunt fierte pastele, turnati-le peste ciuperci, adaugati drojdia inactiva, dupa gust (mie imi place sa pun o cantitate mai mare, aproximativ 6-7 linguri ca sa ii simt aroma de branza) si amestecati totul bine.

Pe deasupra am presarat seminte de canepa decorticata. Contine toti aminoacizii esentiali care ajuta la sinteza proteinelor cat si acizii grasi, impreuna responsabili pentru sustinerea vietii unui individ. Este un produs ideal in cazul veganilor, inlocuind cu succes lipsa proteinelor.

Pofta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.