Am facut o alta varianta de paste, fara gluten binenteles fiindca sunt mai usor de digerat 🙂 . De data aceasta am incercat o varianta de sos de caju cu marar.
Este o perioada in care consum mult marar, mai ales ca acum este vremea lui si am zis sa il incerc in combinatie cu nucile de caju.
La cat de sanatos este mararul, este si pacat sa nu il folositi. Bogat in potasiu, sodiu si sulf, acesta este un foarte bun diuretic. Amelioreaza anxietatea si epuizarea nervoasa, insomia si tulburarile digestive. Contine ulei volatil, calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B si C. Uleiul volatil de marar contine intre 40-60% carvona (un puternic antioxidant specific mararului, dafinului si chimenului), substanta cu un puternic efect anti-cancerigen.
Ingrediente paste de porumb cu sos de caju si marar:
- 200 grame paste de porumb;
- Un pumn de caju hidratat minim o jumatate de ora;
- 8-9 frunze de marar proaspat;
- 1 lingurita de mustar;
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva;
- Zeama de la o jumatate de lamaie;
- Apa;
- Sare;
- Salata (optional);
- Ceapa verde (optional).
Fierbeti pastele de porumb dupa indicatiile de pe ambalaj. Din cate am observat, acestea se fac mai repede decat cele din grau.
Lasati peste noapte sau macar o jumatate de ora inainte nucile de caju la hidratat. Cand sunt gata, le adaugati in blender impreuna cu restul ingredientelor: fulgii de drojdie inactiva, zeama de lamaie, mustarul, mararul, sarea si apa.
Eu am pus apa cat sa acopar nucile de caju si sarea am adaugat-o la final dupa gust.
Pasati bine ingredientele pana se transforma intr-un sos consistent si foarte gustos, cu aroma de marar.
In paste am adaugat ceapa verde si salata verde crude fiindca aveam pofta de aceasta combinatie si am mai pus cateva nuci de caju intregi. Sunt foarte gustoase!
La final adaugati sosul de caju peste pastele de porumb si amestecati totul bine.
Pofta mare!