Pizza vegana la tigaie

0

O metoda usoara si rapida de facut pizza este aceea la tigaie, mai ales cand nu ai timp sa pregatesti aluatul si sa il lasi la dospit. Nu se difera deloc de cea facuta la cuptor.

„Popoaie pe plita” este denumirea cu care sunt obisnuita de la bunica. Cand se facea focul in soba, punea pe plita cateva bucati de aluat pentru paine si ne lasa pe noi sa le decoram cu ce ne facea placere sa mancam. Printre primele alegeri erau sosul de rosii sau cel de usturoi, dupa care adaugam ingredientele pe care le aveam prin casa. Erau cele mai bune gustari, mai ales ca ne implicam si noi in prepararea lor si le mancam fierbinti, imediat cum le luam de pe plita.

Mai jos am pregatit o reteta de pizza vegana la tigaie si puteti folosi orice ingrediente va plac. Aluatul este foarte simplu si este gata in cateva minute.

Ingrediente aluat pentru pizza vegana la tigaie (2 portii):

  • 300 grame de faina;
  • sare;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 200 ml apa.

Se adauga toate ingredientele intr-un castron si se amesteca pana ajungeti la consistenta aluatului de paine. E bine sa aveti pregatite ingredientele pe care vreti sa le puneti pe pizza inainte de a pune aluatul in tigaie.

Luati jumatate din aluat si il intindeti pe masa de lucru, pe care ati presarat faina. Incalziti pe foc o tigaie, iar cand aceasta se incalzeste, puneti aluatul de pizza. Lasati sa se rumeneasca pe o parte si cand intoarceti pe cealalalta parte puneti prima data sosul de rosii si dupa aceea restul ingredientelor pe care le doriti pe pizza. Puneti capacul tigaii si lasati la foc mic cateva minute.

Eu am folosit sos de rosii cu usturoi, masline si porumb, iar feliile de rosii le-am pus inainte sa scot pizza din tigaie ca sa ramana aproape proaspete si am presarat cateva condimente pentru mai multa savoare.

Va recomand sa le serviti calde 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.