Prajitura raw vegana cu crema de caramel

0

Buna dragilor,

Astazi am facut un dulce numai bun de impartit cu cei dragi: Prajitura raw vegana cu crema de caramel.  Nici nu am putut manca mai mult de o bucata fiindca este foarte consistenta.

Pentru crema de caramel am folosit curmalele, care reprezinta depozite importante de vitamine, minerale, proteine si antioxidanti. Contin 15 tipuri diferite de minerale, in cantitati importante regasindu-se: fier, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, mangan, cupru si fosfor. Datorita acestor minerale, consumul constant de curmale asigura prevenirea si tratarea anemiei, mai ales in cazul femeilor, in perioada menstruala.

La fel de consistent este si aportul de antioxidanti pe care il au curmalele, in procente semnificative regasindu-se: luteina, betacaroten, carotenoide, polifenoli si vitaminele A,C, cu proprietati de antioxidanti. De asemenea, sunt bogate in fibre si proteine, reprezentand un excelent tratament naturist impotriva tulburarilor gastrointestinale.

 

Ingredientele pentru blat:

  • 300 grame migdale (hidratate in apa cateva ore);
  • 100 grame caju (nu le-am pus la hidratat si le-am rajnit foarte putin ca sa fie blatul mai crocant);
  • 2 linguri pudra de roscove;
  • 2 linguri de indulcitor natural;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1 lingurita lucuma.

Am rasnit migdalele pana s-au transformat in faina. La fel am facut si cu caju, insa nu le-am lasat asa de mult la rasnit pentru a ramane si bucati mai mari in blat. Dupa aceea am amestecat toate ingredientele pana la omogenizare si le-am asezat in tava.

Ingredientele pentru crema de caramel:

  • 200 grame curmale;
  • 200 grame de caju;
  • 1 lingura de indulcitor natural.

Am adaugat toate ingredientele in blender pana s-au transformat intr-o crema pe care am asezat-o peste blat.

Ingredientele pentru crema cu banane:

  • 2 banane;
  • 3 lg unt de cacao;
  • 3 lg unt de cocos;
  • 1 lg indulcitor natural;
  • 2 lingurite agar-agar.

Am topit untul de cacao si cel de cocos in bain marin la o temperatura pana la 42 grade. Am pus pudra de agar-agar in 100 ml apa pe care am adus-o la punctul de fierbere si am lasat-o putin sa se raceasca. In acest timp am pus restul ingredientelor in blender pana la omogenizare si am adaugat gelatina.

Am asezat si ultimul strat de crema peste prajitura si am ornat cu nuci si topping de ciocolata.

Ingredientele pentru toppingul de ciocolata:

  • unt de cacao;
  • indulcitor natural (dupa gust).

Am topit untul de cacao in bain-marin si am adaugat indulcitorul natural.

 Va doresc pofta mare 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.