Salamul de biscuiti de post este o varianta mai simpla si mai sanatoasa, cu mai putine ingrediente si este la fel de gustos ca cel cu lapte. Margarina am vazut ca se foloseste foarte mult in retetele de acest fel. Eu am preferat sa o scot din lista, mai ales ca nu am simtit nici o diferenta. Se stie deja ca margarina nu este un aliment deloc sanatos si astfel, cu cat il putem folosi mai putin cu atat mai bine.
Cu siguranta nu este nevoie sa va conving cat de bun este salamul de biscuiti si cat de usoara este reteta.
Ingrediente pentru salam de biscuiti de post:
- 600 grame biscuiti (am cautat biscuiti simpli, vegani – sa fiti atenti la ingrediente, fiindca multe tipuri de biscuiti, chiar daca sunt simpli, contin si lapte);
- 300 grame rahat (rahatul l-am folosit pentru indulcirea salamului de biscuiti);
- 350 grame apa;
- cacao (dupa gust);
- stafide (puteti folosi orice doriti pentru umplutura: migdale, nuci, caju etc.);
- esenta de rom (dupa gust).
Biscuitii se maruntesc fie cu mana, fie la robot, fie acoperiti cu un prosop curat si folosind sucitorul, dupa cum va este mai usor. Daca vreti, puteti lasa si bucati mai mari ca atunci cand amestecati ingredientele sa nu se transforme totul intr-o pasta, mai ales daca biscuitii pe care ii folositi sunt mai subtiri si fragezi.Rahatul se taie bucatele si se fierbe in apa ca sa se topeasca si sa devina un fel de sirop. Eu nu l-am fiert foarte mult ca sa ramana si bucatele de rahat intregi.
Dupa ce se raceste putin, se amesteca siropul cu biscuitii si se adauga restul ingredientelor pana salamul are consistenta dorita 🙂 Daca amestecati foarte mult, bucatile mai mari de biscuiti se vor transforma intr-o pasta.
La final se intinde compozitia pe o folie alimentara si se ruleaza pana i se da forma unui salam. Dupa 2-3 ore de stat la frigider se poate servi 🙂
Va doresc pofta mare!
Rahatul nu este vegan, contine gelatina.
Rahatul nu contine gelatina. Este facut din zahar, amidon si arome. Informati-va inainte sa comentati.