Supa crema de conopida (de post)

1

Este prima data cand incerc supa crema de conopida si pot spune ca a iesit foarte buna. Se prepara simplu si rapid, e foarte gustoasa si, in acelasi timp, e foarte sanatoasa. Aroma tuturor legumelor se combina minunat.

Conopida este o leguma unica cu o concentratie mare de nutrienti. Este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine calciu si are un continut mare de fosfor, vitamina K, acid folic si vitamina B6.

In magazine, aveti grija sa alegeti capete proaspete, de culoare alba / alb-crem, compacte si capetele care se simt grele la mana. Suprafata granulata si capetele separate indica lipsa prospetimii, in timp ce culoarea verde poate fi din cauza expunerii la soare. Evitati capetele cu suprafata zdrobita, pentru ca acestea indica manipularea necorespunzatoare a florii si a celor cu granule de culori inchise, deoarece indica o boala cunoscuta sub numele de mucegai pufos.

Odata ajunsi acasa, depozitati conopida in frigider. Ea ramane in stare proaspata timp de aproximativ o saptamana.

Ingrediente supa crema de conopida (4 portii):

  • jumatate de conopida;
  • 1 cartof mediu;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 lg ulei de masline;
  • 4-5 catei de usturoi (depinde cat de mult vreti sa simtiti gustul usturoiului);
  • sare;
  • piper.

Desfaceti conopida in buchetele si le spalati in apa rece. Nu este nevoie sa aruncati tijele fiindca sunt foarte bune in supa. Curatati cartoful si il taiati cuburi. Tocati marisor ceapa si usturoiul.

Intr-o oala incapatoare de supa asezati pe fundul ei ceapa si usturoiul tocate impreuna cu uleiul. Le caliti la foc mediu pana ce se inmoaie si devin translucide (aveti grija sa nu se arda 🙂 ).

Dupa ce usturoiul si ceapa sunt gata, adaugati in oala conopida si cuburile de cartofi, le mai lasati cateva minute sa se caleasca putin si puneti aproximativ 1 litru de apa peste toate legumele.

Lasati legumele sa fiarba aproximativ 30 min si puteti testa conopida si cartoful cu o furculita sa vedeti daca sunt facute.

Dupa ce au fiert, adaugati supa in blender sau o puteti pasa cu un mixer vertical pana ajunge la consistenta dorita. O dregeti de sare si piper si este gata de servit (merge foarte bine cu crutoane) 🙂

Pofta mare!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.